Evenemang

Genom åren har vi arrangerat mängder med gruppevenemang och kurser inom hästhållning, ridning, hästträning, kryddor för att nämna några ämnen.

Då vi har ett omfattande kontaktnätverk i Småland bland småskaliga matproducenter och upplevelseföretag erbjuder vi även skräddarsydda evenemang som kan sträcka sig över flera dagar och olika geografiska platser. Det finns mycket att upptäcka och uppleva i Småland!

Vår kompetens när det kommer till att planera och genomföra evenemang ligger nog över genomsnittet, då vi ”inhouse” har en av landets främsta eventspecialister med mer 30 års erfarenhet från komplexa och stora evenemang  nationellt och internationellt. Vi kan helt enkelt klara av alla tänkbara idéer och uppslag, det är egentligen bara plånboken som avgör.

Exempel på gruppevenemang vi erbjuder.

* Möte & Skogspromenad: Glöm trista powerpointpresentationer och runda bordsmöten med massa papper i en syrefattig möteslokal. Promenera och samtala samtidigt, i naturen med massor av frisk luft. Riklig tillgång på syre i blodet ersätter anteckningsbehovet. Kan kompletteras med utomhuslunch, fikapaus eller andra uppslag.

* Prova på Bågskytte till häst: Vi har regelbundet kortare ”prova på” kurser på ca 2,5 timmar inklusive fikastund. Det är ett utmärkt sätt att träffa våra hästar, få insikt i grundfilosofin om beridet bågskytte med harmoni mellan människa och häst. Läs mer här

* Samtal och Skogspromenad tillsammans med häst: Att promenera med hästar i sällskap är både trevligt och lärorikt. Hästar gillar promenader och de är nyfikna på människor. Alla våra hästar är verkliga individer med sina egna påfund och practical jokes. Att kolla vad ledsagaren går för är ett måste. Kanske människochefen inte är så IMG_1388

mycket chef i detta läget? Vem har flockens förtroende i denna miljön? Kanske den ni minst anar?

* Bisafari:  Lär Er hur ett bisamhälle fungerar och vad som egentligen händer i en bikupa under år. Denna superorganisms finurlighet överraskar alla. Vi tittar även på hur det ser ut i bikupan, och inte minst, hur det luktar i en bikupa. En doft som inget parfymföretag har lyckats att knäcka ännu, oslagbar doft säger alla som luktat. Läs mer här

* Krydduppskattning: Lär Er om vad kryddor kommer från och vad man kan använda dem till. Kryddor och örter har använts sedan urminnes tider till att bereda mat och som läkemedel. Ni får även prova att själva göra kryddblandningar som ni sedan får ta med Er hem.Flisa och Cecilia

* Utomhusmatlagning/Social sammankomst: Har vi i flera varianter där vi knyter samman honung och kryddor med matlagning över öppen eld eller glöd. Kan med fördel arrangeras så alla medverkande är delaktiga i matlagningen och ofta arrangerar vi det med någon form av aktivitet eller demonstration, som tex bågskytte från häst.

* Matsafari bland Småländska småskaliga Matproducenter. Vår landsbygd myllrar av entreprenörer som tillverkar mat, har gårdsbutiker och olika upplevelser. Att göra en guidad rundtur bland ett urval av dessa och samtidigt åka på vägar och stigar som ni inte trodde fanns är ett unikt sätt att upptäcka ett Småland som inte ens många av landskapets invånare visste att det fanns. Visste ni att det finns smör, och att det finns SMÖR?