Hästeriet

Krulliga hästar finns det gott om hos oss, även en krullhårig hund vid namn Monty. Vi har en alldeles speciell flock på 11 hästar.  Den består av 9 American Curlies och 2 shettisar. Curlisarna är en väldigt speciell hästras från Nordamerika, en robust indianhäst som förekommer vilt längs Klippiga Bergen. Rasen har historiskt haft en viktigt roll hos Souix och Crowindianer.

Det är antagligen inte så många hästar i Sverige som i hela sitt liv fått gå i en och samma flock, dygnet runt, året runt, utomhus. I vår flock finns det flera ”mamma, pappa, barn” vilket gör att sammanhållningen i flocken är imponerande stark, vilket samtidigt innebär en hästflock som är oerhört trygg och stark, något som alla som besöker oss blir imponerade över.

Hos oss kan du umgås, gå på promenad med dem, lära dig att rida på ett schysst och naturligt sätt eller ta steget lite längre och lära dig bågskytte till häst.

Även om du inte är ett dyft intresserad av hästar så finns det saker som berör, bara att vara bland dem och tolka deras kroppsspråk och signaler kan ge icke hästintresserade  intressanta insikter i sitt eget kroppsspråk och ledarskap. Något som vi ta fasta på i olika gruppevenemang.  Det finns som sagt många spännande saker man kan göra med dem utöver ridning. Är du intresserad av att prova på Bågskytte till häst? Läs mer här

system 307